- 阅读理解A
题干:You’reintroubleifyouhavetobuyyourownbrand-nameprescriptiondrugs.Overthepastdecade,pricesleapedbymorethandoubletheinflationrate.Treatmentsforchronicconditionscaneasilytop$2,000amonth-nowonderthatoneinfourAmericanscan’taffordtofilltheirprescriptions.Thesolution?Aheartychorusof“0Canada.”Northoftheborder,wherepricecontrolsreign’thosesamebrand-namedrugscost50%to80%less.TheCanadianoptionisfastbecomingapoliticalwake-upcall,“Ifourneighborscanbuydrugsatreasonableprices,whycan’twe?”Eventowhisperthatthoughtprovokesanger.”Un-American!”And-thepropagandiststrumpcard(王牌)-“Wreckourbrillianthealth-caresystem.”Supersizedrugprices,theyclaim,fundtheresearchthatsparksthenextgenerationofwonderdrugs.Nosky-highdrugpricetoday,nocureforcancertomorrow.Soshutupandpayup.Commonsensetellsyouthat'safalsealternative.Therewardforfinding,say,acancercureissohugethatnoone’sgoingtohangitup.Nevertheless,ifCanada-levelpricingcametotheUnitedStates,theindustry'sprofitmarginswoulddropandthepaceofnew-drugdevelopmentwouldslow.HereliestheAmericandilemma.Whoisallthissplendidmedicinefor?Shouldourhealth-caresystemcontinueitsdrivetowardthebestofthebest,eventhoughrisingnumbersofpatientscan’taffordit?Orshouldwedirectourwealthtowardlettingeveryoneinontoday'slevelofcare?Measuredbysavedlives,thelatterisalmostcertainlythebettercourse.Todefendtheirprofits’thedrugcompanieshavewarnedCanadianwholesalersandpharmacies(药房)nottoselltoAmericansbymail,andarecuttingbacksuppliestothosewhodare.Meanwhile,theadministrationisplayingthefearcard.OfficialsfromtheFoodandDrugAdministrationwillarguethatCanadiandrugsmightbefake,mishandled,orevenapotentialthreattolife.DobaddrugsflyaroundtheInternet?Sure-andthemorewelook,themorewe’11find.ButIhaven’theardofanyragingepidemicsamongthehundredsofthousandsofpeoplebuyingcross-border.Mostusersofprescriptiondrugsdon’tworryaboutcostsalot.They’reshelteredbyemployeeinsurance,owingjusta$20co-pay.Thefinancialblowsrain,instead,ontheuninsured,especiallythechronicallyillwhoneedexpensivedrugstolive.Thisgroupwillstillincludemiddle-incomeseniorsonMedicare,who’11havetodigdeeplyintotheirpocketsbeforegettingmuchfromthenewdrugbenefitthatstartsin2006.
题目:What are American drug companies doing to protect their high profits? - A 、Labeling drugs bought from Canada as being fakes.
- B 、Threatening to cut back funding for new drug research.
- C 、Reducing supplies to uncooperative Canadian pharmacies.
- D 、Attributing the raging epidemics to the ineffectiveness of Canadian drugs.

扫码下载亿题库
精准题库快速提分
参考答案【正确答案:C】
细节题。题中问的是美国药品制造商是怎样保护自己高额的利润的。定位到第四段第一句话,药品的制造商警告加拿大批发和零售商不要向美国人邮售药品,并且还减少对敢于销售者的供货,由此看出C选项是正确的。Α选项中“把来自加拿大的药归为假药”,与原文中提到的谣传加拿大药品是假药这个事实不符。B、D两选项内容在文中没有细节支持,显然不对。
您可能感兴趣的试题- 1 【阅读理解A】 What is significance for the parents of young drug users to focus their efforts on pot smoking?()
- A 、Marijuana is the illegal drug most used by kids
- B 、Pot smoking may directly lead to the use of cocaine and heroin by young people
- C 、The withdrawal from pot smoking contributes to abandoning other drugs
- D 、This is the way they found effective to make contributions to society
- 2 【阅读理解A】 What stopped the American economy from collapsing in 2007?()
- A 、Self-regulatory repair mechanisms of the free market
- B 、Cooperation between the government and businesses
- C 、Abandonment of big government by the public
- D 、Effective measures adopted by the government
- 3 【阅读理解A】 What is the author’s suggestion to the American public in face of the public government deficit?()
- A 、They urge the government to revise its existing public policies
- B 、They develop green energy to avoid dependence on oil import
- C 、They give up the idea of smaller government and less regulation
- D 、They put up with the inevitable sharp increase of different taxes
- 4 【阅读理解A】What is most unusual about American society?
- A 、Many Americans acquire guns illegally.
- B 、Ordinary people can possess guns legally.
- C 、The average citizen does not try to possess guns.
- D 、Many school children carry guns legally.
- 5 【阅读理解A】What is the essence of the American Dream according to Crevecoeur?
- A 、People are free to develop their power of imagination.
- B 、People who are honest and work hard can succeed.
- C 、People are free from exploitation and oppression.
- D 、People can fully enjoy individual freedom.
- 6 【阅读理解A】What is the paradox of American culture according to the author?
- A 、The American road to success is full of nightmares.
- B 、Status symbols are not a real indicator of a person's wealth.
- C 、The American Dream is nothing but an empty dream.
- D 、What Americans strive after often contradicts their beliefs.
- 7 【阅读理解A】What is said about the consequence of the rocketing drug prices in the US?
- A 、TA quarter of Americans can’t afford their prescription drugs.
- B 、Many Americans can't afford to see a doctor when they fall ill.
- C 、Many Americans have to go to Canada to get medical treatment.
- D 、The inflation rate has been more than doubled over the years.
- 8 【阅读理解A】How do propagandists argue for the US drug pricing policy?
- A 、Low prices will affect the quality of medicines in America.
- B 、High prices are essential to funding research on new drugs.
- C 、Low prices will bring about the anger of drug manufacturers.
- D 、High-price drugs are indispensable in curing chronic diseases.
- 9 【阅读理解A】What has affluence brought to American society?
- A 、Renewed economic security.
- B 、A sense of self-fulfillment.
- C 、New conflicts and complaints.
- D 、Misery and anti-social behavior.
- 10 【阅读理解A】What do American parents expect their children to acquire in school?
- A 、The habit of thinking independently.
- B 、Profound knowledge of the world.
- C 、Practical abilities for future career.
- D 、The confidence in intellectual pursuits.
热门试题换一换
- I had just started back for the house to change my clothes( )I heard voices.
- She was deeply()by the amount of criticism her play received.
- (13)
- 地球表面大部分是海洋。只有用比目前可获得的设备技术程度更为精密的仪器才可能对海底进行广泛的研究。因此,科学家对海底环境的了解一定比对地球上任何其他环境的了解少。 下列哪一个假如正确,最支持上面的结论()。
- 从4名候选人中,评选出1名三好学生,1名优秀干部,1名先进团员,若允许1人同时得几个称号,则不同的评选方案共有多少种?
- 一项研究发现,每天喝两杯以上咖啡的从事久坐工作的中年男子比其他从事久坐工作的中年男子更可能血液胆固醇含量高,而胆固醇是患心脏病可能性增加的一个因素。胆固醇能够由饮食进入血液,但咖啡中不含有胆固醇。研究人员据此得出结论,咖啡会增加从事久坐工作的中年男子得心脏病的危险。 下面哪个如果正确,最严重削弱了该研究人员的结论()。
- The author of the paper believe that first-generation students ().
- According to what the author advocates,which of the following groups of people would be considered healthy?
亿题库—让考试变得更简单
已有600万用户下载
g5rK8
